Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu.

  • 19. 5. 2009 12:41

    Doktor (neregistrovaný)

    Sakra lidi, přečet jsem to celý (!) a musím říct, že tady pár lidí nechápe o co jde.

    1) Na naší lékařské fakultě jsme měli diplomku, byl to taky opruz který nikoho nebavil (naštěstí jsem měl možnost "vykrást" vlastní studentskou práci z předchozích let. Pokud bych použil úvahy některých účastníků, tak jsem ji mohl napsat třeba z kožního, které nedělám, zkopírovat odněkud z netu, přidat pět odstavců vlastních blábolů a bylo by to OK ? Přišli by dotyční za mnou dobrovolně do ordinace, kdyby to věděli ?

    2) Citace je ohraničená, hranice, kterou člověk jakžtakž uzná je 1-2 kratší odstavce, na konci přesný odkaz na zdroj. Ne více stran. Bez debat.

    3) Když tomu nerozumím, tak o tom nepíšu, když tomu rozumím, tak snad zvládnu sformulovat pár stránek keců

    4) Jsme ve světě open-source. Korektní by bylo SV vzít jako spoluautora, pak by nemohl říci ani popel, nebo podle FDL uvést, že je dílo odvozeninou díla jeho. Proti tomu by imho nemohl nikdo nic namítat ... teda kromě oponenta ;-)

    5) Jinou kapitolou je SV a "jeho" Joomla! - pokud bych investoval čas do nějakého překladu systému, tak bych asi byl rád za jeho popularizaci a neztrácel čas "pruzením" slečny skoro-učitelky, jsou užitečnější věci na práci ..

    Tolik náměty k zamyšlení postgraduálního studenta lékařské fakulty ...