Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku "Stavební dozor" nad programátorem.

  • 9. 5. 2013 12:17

    Robert David (neregistrovaný)

    Odpovidat na toto stylem ze takhle se to nemelo od zacatku delat je zcestne. Ze skusenosti znam ze takto to proste na spouste mistech a firmach chodi. Vzdy kdyz zadava praci nekdo kdo tomu dostatecne nerozumi. Sam uz jsem se k par takovejm nedodelkum dostal a vim ze clovek se muze zlobit sec chce ale neni mu to nic platny a je treba vymyslet co stim nez resit proc to predtim tak nebylo (to je dobry pak jen jako upozorneni pro priste).

    Ad a) zde bych rozhodne souhlasil s predchozimi komentari, pokud dane problematice uplne nerozumite, sezente si nekoho kdo tomu rozumi. Jinak tim stravite spousty casu a vysledek nebude zadny. Tady taky asi zalezi jak moc to clovek zpetne chce zkoumat a jestli se casove a financni naklady vyplati.

    Ad b) zde dost zalezi jak to bylo domluveno. Pokud existuje nejaka smlouva tak bych se prvne ridil podle ni. Pokud ne, a tak to dost casto v techto pripadech byva, bych se jednoduse zameril na to co od aplikace chci. Pokud dotycny neni schopen pozadavky splnit, jednoduse bych uzavrel spolupraci a pozadal o veskerou dokumentaci a zdroje. Zde je to samozrejme cele o dohode kdyz neni smlouva, takze rozhodne ne silo, ale diplomaticky.

    Ad c) zamyslet se co nyni aplikace umi a co ve vysledku potrebuji, podle toho presne specifikovat co chci aby delala a jak to ma vypadat. Na dalsi praci uz si obstarat dalsiho cloveka ale se smlouvou, kde bude presne receno za co a jak se bude platit.

    Jinak nedelam si iluze ze takto to ve spouste firem chodi. To je realita, holky z kanclu neco potrebujou tak reknou klukovi od kamaradky co jim to zbastli. Na druhou stranu stejne to je kdyz je ve spolecnosti ajtak, tam se zase skoro nic neoutsorcuje a vsechno bastli ten clovek i kdyz o tom nema moc paru. Takze tak.