Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Grafici se houfně přesunou k Linuxu!.

  • 6. 2. 2008 21:13

    HB (neregistrovaný)

    Gimp byl původně navržený pro X-windovsy a jeho návrh počítá s tím, že máme k dispozici více pracovních ploch což MS produkty vytrvale ignorují a řeší se to programy třetích stran. Pro windovs byl gimp portován a kvůli tomu asi nebude předěláván.
    Kaskádové menu honím jen zřídka. Když potřebuji přiradit klávesovou zkratku jednoduše najedu na příslušné menu,podmenu.. a stiskem zvolené kombinace kláves ji přiradím. Tohle automatické přirazování lze samozřejme i zablokovat.
    Vaše řečnícka otázka:"Samozřejmě řada lidí raději SW ukradne, než by ho kupovala. Je na pováženou, že lidé raději i kradou, než by používali Gimp, který je zdarma."
    Odpověď: (zase auta) Protože kdyby na ulicích stáli odemčené mercedesy a oktávky tak by se kradli mercedesy (obzváště když ty mercedesy neubývají). Téměr každá černá kopie grafického editoru je PS. Kdyby gimp byl tak dokonalý jako PS tak by adobe zkrachovalo.

    Zajimavost: Na školení na windows-něco jsem potkal školitele, který psal všechny texty (ne dokumenty) ve vi i pod windows. Tvrdil že to v ničem jiném nezvládne rychleji.