Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku ...a Total Commander používáte?.

  • 22. 4. 2009 8:01

    svatas (neregistrovaný)

    [35] Bohužel jste se netrefil. Dlouhodobě tvrdím, že TC je pro WIN skutečným králem, tedy souhlasím s vaším názorem. TC je dobrý a za velmi slušnou cenu. Dlouhodobě však píšu o tom, že ve chvíli, kdy se nějaký software stane masově používaným, záškodníci se na takový software zaměří a hledají chyby, které by se daly zneužít. To se právě stalo u TC. Zarážející opravdu je to, že k úspěšnému útoku musí být v počítači oběti splněno několik podmínek a TC je jednou z nich. O tom je tu řeč, nemůžete paušalizovat "TC je špatný, nepoužívejte jej."
    To v článku není, je zde jen nástin toho, co s tím dělat. A jednou z variant je - přestaňte používat TC nebo aspoň si neukládejte hesla k FTP účtům. Tato informace je v TC špatně chráněna (a jak již bylo řečeno kýmsi dříve i jiní s tím mají problém) a může to být zneužito.

    Je to jako s auty. Pokud chcete snížit riziko ukradení svého auta, asi si nekoupíte Škodu nebo Ford, které policejní statistiky nejčastěji kradených aut dlouhodobě vedou. Prodávají se nejvíce a logicky je mezi "živly" o ně zájem. Stejně tak to je u TC. Můžeme se bavit, jestli to je nebo není výraz toho, že je nejlepší (to je otázka vkusu, já jej vnímám jako nejkompletnější).