Hlavní navigace

Názor ke článku MyPhoneExplorer - správa Androidu pod Linuxem s asistencí Windows od jank - No jednak jsem to popsal jako raritku, ale...

  • 25. 10. 2010 19:28

    jank (neregistrovaný)

    No jednak jsem to popsal jako raritku, ale bohužel také jako jediný komplexnější nástroj pro přístup k datům na Android-telefonech. Je opravdu smutné, že google linux do značné míry ignoruje (kromě SDK), ale podobně ignoruje i ostatní operační systémy, takže synchronizační nástroje vždy vyrábí někdo jiný.
    Například HTC dodává svůj - vyzkoušel jsem, ale s MyPhoneExplorer se to opravdu nedá srovnat.
    Přes gmail a google kalendář sice zálohujete kontakty a samozřejmě kalendář, ale pokud na Android teprve přecházíte, moc vám to nepomůže nebo je to dost složité. Záloha SMS je samozřejmě možná i jinak, kromě toho můžete zálohovat aplikací přímo v telefonu, ale obvykle je třeba mít práva roota a hlavně k uloženým datům se nijak nedostanete (kromě znovunačtení do telefonu).
    Pak jsou tu i bonusy - jednoduchý a funkční správce souborů přes wifi se může hodit, navíc přístup na vnitřní paměť telefonu je luxus (který ocení asi jen linuxáci).
    To, že firma FJ Software Development nevydala verzi pro linux je škoda, pak by se objevovaly články o "pěkném a užitečném software" objevovaly jako houby po dešti. Připadá mi škoda být apriori zaujatý kvůli využití wine, navíc - třeba se dočkáme jako u programu TeamViewer.