Hlavní navigace

Pozor na dotykové obrazovky

5. 9. 2011 9:36 (aktualizováno) Tomas Matějíček

Před pár týdny jsem si koupil dotykový monitor. Především kvůli dětem, aby se jim hry jako pexeso hrály lépe, neb jsou ještě malé a s myší trochu zápasí. První dojmy byly děsivé, protože systém Windows 7 nějak špatně inicioval ovladače, a než jsem poprvé restartoval, vypadalo to, že se s funkcí dotyku nebude dát normálně fungovat. Restart to ale spravil, jak už je v kraji zvykem.

Musím konstatovat, že po porodních bolestech se vše s Windows 7 zkamarádilo a funguje nadmíru dobře.

Včera, když se děti dívaly na HBO na Shreka (Zvonec a konec), jsem nechal počítač (a tedy i monitor) chvíli bez dozoru. Odešel jsem od něj a nechal jako aktivní browser s PHPMyAdminem a SSH, obojí přihlášené s právy roota. V místnosti byla tma (neb ve světle já zásadně nepracuji), ale otevřené okno a svit monitoru přece jen přilákalo nebezpečí z venku. Nebyl to sice netopýr, jako minulý týden, který mi děsí děti ještě dnes, ale byla to moucha.

Přišel jsem zrovna ve chvíli, kdy si poletovala před monitorem a sedla na něj. Světe div se, ona klikla! Pak chvíli lezla, a klikání pokračovalo!

Odehnal jsem ji těsně před tlačítkem DROP DATABASE.
No napadlo by vás, že může hloupá moucha klikat? O dva kliky navíc a byl bych bez práce. Teda spíš bych měl na dva dny o práci vystaráno, obnovit zálohu a všechno rozchodit od začátku.

Takže ponaučení: pozor na dotykové obrazovky a klikající mouchy!
Musím si asi zvyknout zamykat plochu pokaždé, když od toho na chvíli odejdu. To se zas tak často nestává, BTW :)

Sdílet