Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu.

  • 26. 5. 2009 23:00

    dvd (neregistrovaný)

    [397] Ale to jsme opět v kruhu. Na jedné straně tvrdíte, že medializace problému je neadekvátním "trestem" a že na řešení podobných prohřešků máme příslušné instituce, a na druhé straně se Vám zdá, že by tyto autority mohly zasáhnout mnohem tvrději. S druhou částí tvrzení bych mohl i souhlasit, ale přijde mi to v rozporu s tou první.

    Pevně věřím, že ten nešvar není tak obecně rozšířený a že drtivá většina studentů stále ještě své bakalářské práce píše. A ten efekt by měl být především pro další studenty (pozor, ty práce opravdu někdo čte! :) a v neposlední řadě i pro samotnou autorku. Nebo máme počkat, až napíše podobným způsobem diplomovou, potažmo disertační práci? (Vzpomínám, jak za odhalené plagiátorství v habilitační práci byl vláčen jeden proděkan v celostátním tisku.) Jsem toho přesvědčení, že včasný kopanec je mnohdy lepší než zahnívající kostlivec soukající se ze skříně.

    A "popravovat" slečnu je stejná chyba jako ji rovnou osvobozovat, jen z druhé strany (obojí svědčí o nedůvěře v nastavený systém).

    Jinak se shodneme na tom, že pan SV již dostal široké spektrum odpovědí na svou otázku a že další řešení už asi nevymyslíme.