Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu.

  • 19. 5. 2009 0:33

    icu (neregistrovaný)

    [263] Chybu vedoucího práce vidím hlavně v tom, že někomu, kdo začíná "akademicky publikovat", nevysvětlil, jak se to dělá - a že jí nekontroloval, jestli pravidla akademické práce ctí nebo ne. Ano, každý je za své činy zodpovědný sám, ale troufám s odhadnout, že Denisa svoji práci udělala (v dobré víře) tím stylem, který je na dané fakultě obvyklý - "že to tak dělají všichni".

    [265] Problém spočívá v tom, že daná práce popírá snad veškerá pravidla ohledně citací, která má bakalářská práce vypadat.

    [272] Nesouhlasím s tím, že s tím stav českých škol (univerzit) nemá co dělat. Soudím (i podle mnoha ohlasů zde v diskusi), že (doufám, že jen některé) české univerzity způsob práce "copy & paste" tolerují. Systém na každé katedře a fakultě musí být nastaven tak, aby riziko odhalení takové práce a následná sankce byla taková, aby si to ani student, ale ani vedoucí práce nedovolili. Pokud takový systém některá univerzita nastaven nemá, je to její vážný problém (za který si může sama); studenti tento špatný stav nezpůsobili, ti ho mohou jen zneužít.