Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Vykrádáním k titulu.

  • 18. 5. 2009 13:24

    icu (neregistrovaný)

    [211] Autor blogpostu použil slovo odvozené od slova "krádež" pouze v titulku. Navíc, z hlediska práva, u trestného činu je nejdříve obvinění, pak obžaloba a konečně rozsudek - vše má svoji právní formu, která zde rozhodně není naplněna. Z mého pohledu autor pouze analyzoval jednu bakalářskou práci - z mého pohledu udělal to, co má v popisu vedoucí takové práce. Svůj názor, že Denisa za to až tak nemůže, ale že to měl ohlídat právě vedoucí práce, jsem zde vyjádřil a stojím si za ním.

    Co s tím? To, co dělají jiné univerzity, které chtějí být uznávány. Platí: co se v mládí naučíš... Jestli se studenti naučí obcházet pravidla na univerzitě (a navíc to budou brát jako standardní věc), dopadneme jak antický Řím. Že se v dnešní společnosti se děje řada nesprávných věcí přece neznamená, že se budou tolerovat.

    Řešení (alespoň pro akademickou sféru) je tedy poměrně snadno dosažitelné (stačí použít některé z těch, které se používají jinde) - stačí ho pouze důsledně dodržovat. Je přece bytostným zájmem PaedF MU, případně celé MU, aby její diplomy nebyly pro smích.