Hlavní navigace

Starý rok odchází, nový přichází...

31. 10. 2012 12:07 (aktualizováno) Marek Pszczolka

Starý rok odchází a za pár dnů tady máme nový rok 2008. Většina lidí v tomto období bilancuje, co se povedlo a co naopak ne. Spousta lidí na závěr roku dohání resty, které se nahromadily za celý rok, aby tak vstoupili do nového roku s „čistým štítem“.

Také já tak trošičku hodnotím a přemýšlím, co jsem stihl udělat a jestli jsem stihl udělat to, co jsem zamýšlel. Ne vše se samozřejmě povede a ne vše se dotáhne do takové podoby, kterou si člověk představoval.

Jak jistě víte, preferuji linuxovou distribuci Ubuntu. V tomto směru si mohu tak trošku gratulovat, protože můj úmysl, udělat pro komunitu Ubuntu co nejvíce, být prospěšným členem komunity a nadále propagovat tuto distribuci se vcelku splnil.

Stal jsem se zakládajícím členem Občanského sdružení Ubuntu pro Českou republiku a stal jsem se i členem výboru tohoto sdružení. Na stránkách fóra Ubuntu.cz , kde jsem znám pod přezdívkou „Marp“ se snažím nováčkům pomoci v začátcích, stejně jako mě pomáhali, když jsem začínal s Ubuntu já. Mezi svými přáteli, kamarády a známými se snažím Ubuntu propagovat, hlavně věcně a stručně vysvětluji rozdíly mezi majoritním OS a distribucí Ubuntu.

Také v další oblasti mých zájmů, koníčků jsem měl vcelku úspěšný rok.

Po dlouhé době jsem začal opět vyučovat bojový koncept Jun Fan / Jeet Kune Do, které jsem učil ve svých několika klubech v letech 1990–2000. V lednu jsem spoluzakládal Oddíl sebeobrany Sportovního klubu Policie při Policejním Prezídiu ČR, ale protože jsem chtěl být nezávislý a předávat své znalosti i dalším zájemcům (kteří nemohli v Oddíle sebeobrany SKP PP ČR cvičit, protože nebyli policisté nebo zaměstnanci MV ČR a PP ČR), otevřel jsem v říjnu svůj nový klub Jun Fan Combat System a předávám v něm svým žákům znalosti reálné sebeobrany.

Ne vše se mi ale v tomto roce povedlo.

Třeba po pracovní stránce mi nevyšla jedna práce, o kterou jsem moc usiloval a myslím, že jsem i splnil náročná kritéria jisté firmy, ale nakonec jsem přijatý nebyl. Nejhorší na tom bylo, že o nepřijetí jsem se dozvěděl další pracovní den (16. 7.) po tom, co jsem u dosavadního zaměstnavatele ukončil pracovní poměr (13. 7.), protože mi bylo předtím sděleno, že jsem prošel testy a budu určitě zaměstnán od 1. 8. t. r. …No co, stávají se i horší věci…

Ale jinak byl rok 2007 ucházející, nijak výrazně navybočující z mého normálu. A tak si přeji a to současně přeji i redakci Root.cz a všem čtenářům tohoto webu, aby nový rok 2008 byl ještě úspěšnější, aby nám všem sloužilo zdraví, smálo se na nás štěstí a aby všem fungoval ten „jeho“ Linux k plné spokojenosti.

Sdílet