Hlavní navigace

LinuxDays 2013 z mého pohledu

7. 10. 2013 12:58 (aktualizováno) Marek Pszczolka

LinuxDays 2013 je za námi a mě nezbývá než konstatovat, že to byla parádní akce. Jak z pohledu dlouholetého linuxáka, tak z pohledu osoby zodpovědné za provoz a chod LinuxMarketu.

Co by linuxák jsem si oběhl hlavně stánky s distribucemi, pozdravil se s kamarády z Ubuntu.cz, kde jsem členem a moderátorem na fóru Ubuntu.cz. Jako největší zážitek beru seznámení se s autorem populární malé distribuce Slax, Tomášem Matějíčkem, jehož práce si velice vážím a oceňuji, neboť sám Slax někdy používám.

LinuxMarket měl na této akci svůj stánek a hned v sobotu ráno, jakmile jsme začali s mou dcerou vybalovat zboží, byl v obložení a my jsme ihned zahájili prodej. Zboží šlo na dračku a už v neděli ráno jsme doprodávali zbytek dovezených zásob. Největší zájem byl o hrnky, korbely, trička a samolepky, tedy zboží, které se i přes e-shop prodává nejvíce. Zajímavý byl požadavek mnoha kupujících či zájemců – abychom do naší nabídky přidali „něco většího“ na kafe, protože keramický korbel o obsahu 0,5l je prý malý ;) Poznatky od kupujících i jen přihlížejících jsme si zapisovali a ještě v neděli jsme provedl některé změny na e-shopu, třeba Skleněný korbel 0,4l s logem na výběr nebo vystavený Pivní korbel Linux, kde je rovněž na výběr z 12ti log. A přidal jsem Sportovní termosku o obsahu 0,75l, kam si kafe linuxáci mohou dávat :-)

Rozdávali jsme slevové kupóny, které platí do konce října 2013 a umožňují kupujícím slevu 10% z nákupu vybraného zboží – hrnky, korbely, plyšáci, trička, DVD ap. Lidi se také hodně ptali na plyšové tučňáky všech tří velikostí, které máme v nabídce – bohužel pro LinuxDays jsme objednali jako dar pro pořadatele jednoho středního plyšáka, ale v nabídce na stánku jsme plyšáky neměli. Zaváhal jsem… To je poučení do budoucna a příští akci již plyšáci budou k dispozici. Samozřejmě se tohle týká i triček, protože většina „Ajťáků“ a „geeků“ jsou vážně urostlí chlapi a velikost XL a XXL byla ihned pryč – opravdu během hodinky, takže nám pak zbyly jen menší velikosti. Takže pro příště i spousta triček v „chlapských“ velikostech ;)

Všechno okolo množství zboží, které jsme měli k dispozici na LinuxDays ovlivňuje fakt, že e-shop je mým koníčkem (stejně jako linux)  a vše zařizuji ve svém volném čase, protože normálně mám své zaměstnání. Ale díky flexibilitě dodavatelů nedržím doma nebo jinde žádné skladové zásoby (samolepky nebo DVD nepočítám). Obecně je většina objednávek vyřízena do týdne i s dodáním koncovému zákazníkovi. Na tuto akci jsme objednali takové množství produktů předem, které jsme mysleli, že bude dostačujcí… No, nebylo. Ale od toho tu je online obchod, kde si můžete vybrat v pohodlí domova a přesně to, co se vám líbí nebo co vám padne jako ulité :-)

Děkuji organizátorům LinuxDays 2013 za skvělé zvládnutí a průběh celé dvoudenní akce a zejména Petrovi Hodačovi, který nás, jako LinuxMarket oslovil a zajistil nám prodejní i informační stánek.

Sdílet