Hlavní navigace

MSIE 6 - Když už, tak jen na frontend

10. 2. 2010 10:34 (aktualizováno) Tomáš Kavalek

Příliš MSIE nemusím, raději jsem již před lety přešel na alternativní cestu, pokud se jednalo o operační systém MS Windows. Na Linuxu není co řešit, asi bych se ani nesnažil MSIE rozjet. Počet uživatelů, kteří ještě používají MSIE 6, postupně klesá. Dokáži pochopit, že někteří nepřešli na verzi vyšší – starší Windows apod. Ale nechápu, proč například nedoinstalují některý z „prohlížečů“ – Firefox, Opera, Safari, Chrome, atd. Tímto zápiskem v blogu si nechci nijak stěžovat, jen bych jeho prostřednictvím chtěl sdělit světu, že přestávám optimalizovat backend pro MSIE 6, protože to při dnešních požadavcích na „featury“ v administraci není možné. Frontend bude stále přístupný u uživatelům tohoto velice postaršího prohlížeče.

Uživatel jako návštěvník webu z jistého úhlu pohledu nemůže za to, co mu majitel webu, resp. vývojáři nachystali – ti by se měli snažit web udělat tak, aby se na něj dalo dívat téměř čímkoliv. Ale pokud majitel prezentace vyžaduje „featury“ v administraci, tak by si měl „prohlížeč“ nainstalovat :-)

[caption id=„attachment95“ align=„aligncenter“ width=„232“ caption=„RIP MSIE 6 – Originál zde: http://blog.futtta.be/wp-content/uploads/2009/06/ripie6.jpg“]RIP MSIE 6[/caption]

Sdílet