Hlavní navigace

Nesklizeno, aneb co se do sklizně nevešlo. - Témata označená nálepkou internet

  • Telekomunikační "apríl", desáté výročí

    Jak jsem tak dnes na zpravodajských webech narážel na spíše trapné aprílové články, tak jsem si vzpomněl na jeden vypečený „vtípek“ v podání Eurotelu, který minimálně znejistil široké masy a vlastně i nachytal tím, že mu málo kdo věřil, i když to byla nakonec pravda. Největším pochybovačům to tenkrát trvalo i několik dnů. Dnes je tomu přesně deset let a tak jsem si nemohl odpustit trošku nostalgicky zavzpomínat.
    1. 4. 2013 15:56 (aktualizováno)
  • Pepa Vojtek: Podvodník nebo oběť?

    Na serveru novinky.cz dnes vyšel článek Pepa Vojtek: Vypalování CD je neúcta k naší práci. Konkrétně mne zaujalo několik pasáží: Ale pro mě je stáhnout si CD zadarmo stejné jako ukrást auto. Za ukradený chleba jsem zloděj a následují problémy se zákonem. Myslím, že by internet měl být hlídaný a za stahování by měly být postihy.
    13. 5. 2012 16:40 (aktualizováno)
  • Soudy mimo realitu?

    Žil byl nějaký Pepa Novák. V malé vesničce, kde se autobus ocitne 2× denně, si postavil s rodinou malý domeček a denně dojížděl autem za prací do přilehlého města. Jeho letitá červená Felície již měla něco za sebou, vždyť taky odvozila polovinu materiálu na stavbu. Na nové auto však neměl, protože díky hypotéce na domeček a nižšímu platu ve jménu krize přežíval spíše od výplaty k výplatě.
  • Tak nám Facebook zabije ICQ?

    Mediální událostí posledních dnů jsou bezesporu zimní olympijské hry v kanadském Vancouveru a daří se jim zastínit takřka vše napříč obory. V tomto mediálním stínů nám na IT serverech docela zazářila zpráva, že nyní se dá přes Facebook komunikovat i obyčejným jabber klientem. Davy v diskusních fórech na IT zaměřených serverech jásají, jak nám ten skvělý Facebook konečně jednou provždy zadupe kilometr pod zem to „zlé hnusné nespolehlivé …“ ICQ…
    14. 2. 2010 16:50 (aktualizováno)
  • O Karmicu, Evolution a jeho (ne)povedeném IMAPu

    Tak jsem se o víkendu rozhodl, že si reinstaluji Visty, které mi někdy před rokem a půl vnutilo Lenovo k notebooku. Téměř je nepoužívám, nic v nich nemám nainstalované a tak mi nějak leželo v žaludku, že z oddílu o velikosti 24GB pro ně vyčleněných mám volných jen 1.5GB a zbytek zabírá čert ví co.
    18. 11. 2009 13:43 (aktualizováno)
  • Tak mi UPC sebralo Óčko

    Ač nejsem příliš zvědavý na rapující černochy a dnešní specifické žánry oblíbené kategorii „teen“ mi říkají čím dál méně, docela jsem si zvykl na TV Očko. Rád si poležím s notebookem v posteli a jelikož můj Xkový ThinkPad má jen mono chrhlák, tak si jako hudební kulisu pouštím právě Očko. V obou věžích mi už dávno přestalo fungovat jak CD, tak i dnes již poněkud zbytečný kazeťák a TV mám naproti postele, takže Óčko vyhrálo.
    18. 3. 2009 22:59 (aktualizováno)
  • Linux a viry

    Jednou za několik let se světem prožene zpráva, že už nejen pro Windows, ale i pro Linux je tu opravdový virus. V linuxovém světě je to samozřejmě událost o které se všude píše, opravují se chyby v jádře, aby ona potvůrka mohla vůbec fungovat a i tak stejně brzy upadne v zapomnění. Antiviry pro Linux tu sice jsou a sám jsem na několik serverů Esetí Antivirus Protection for Linux, BSD, and Solaris instaloval, ale spíš jen proto, že to tak nějak vyplynulo z licenční politiky…
    15. 3. 2009 18:26 (aktualizováno)
  • Internet 4G: Kde to hnije, tam je ...?

    „Kde to hnije, tam je kompost“ hlásá úvodní slogan serveru kompost.cz, ale v případě padavého internetu 4G prostřednictvím PCMCIA 4G combi karty od T-Mobile by hledání kompostu asi nebyla ta pravá cesta k nalezení zahnívajícího místa. V minulém blogpostu Internet 4G: Růžový šmejd? jsem se značným rozhořčením nastínil své patálie s tímto připojením…
    29. 6. 2008 12:38 (aktualizováno)