Hlavní navigace

Názor ke článku IT, normy a legislativa od Prostě průměrný člověk - to [30] Laef Ophir Vy předpokládáte, že všichni lidé...

  • 17. 2. 2008 20:22

    Prostě průměrný člověk (neregistrovaný)

    to [30] Laef Ophir
    Vy předpokládáte, že všichni lidé mají stejný žebříček hodnot jako vy, rozhodují se stejně jako vy, a hlavně že budou ctít vaše zájmy nikoliv svoje... ale tak to ve světě většinou nechodí ... co je pro jednoho správné pro druhého není ... pro jednoho by se zdálo správné používat např. "sekačku která má výkon" kdežto pro druhého ta stejná sekačka bude znamenat poškození zdraví.
    Ano chápu že vy jste typ člověka co se s každým dohodne.. a pokud nedohodne tak mu dáte "přes držku" a je dohodnuto, na co normy.

    Nevím jakou metodikou se měří těch 104db, ale předpokládám, že ta hodnota nebyla vycucána z prstu. Může znamenat hranici při které ještě nedochází k poškození sluchu u dítěte které proběhne kolem ní, nebo, že ve vzdálenosti 20 m od ní již není intenzita hluku taková, že by se sousedi nemohli bavit na zahradě když sekám. Ano je otázkou jestli se taková věc má řešit na úrovni evropské unie, nebo jestli má každý stát zaplatit expertízu a tvorbu normy samostatně, aby měli odborníci co jíst ;)
    Ještě taková poznámka taková norma slouží spíše než uživatelům (kteří podle ní měřit ani číst si ji nebudou) výrobcům kterým říká co si můžou dovolit vyrobit a dodat na trh.