Hlavní navigace

Názor ke článku IT, normy a legislativa od x-lukas - to [8] Snad to nebude znít alibisticky, ale...

  • 6. 2. 2008 10:01

    x-lukas (neregistrovaný)

    to [8] Snad to nebude znít alibisticky, ale já se s Vámi opravdu skoro ve všem /resp. většině/, co píšte shodnu. Také si myslím, že regulaci je nutné používat co nejméně a s rozvahou. Příklady, které jste uvedl jsou opravdu znepokojivé a demagogické, beze všeho. Domnívám se ale, že v konkrétním případě, na jenž jsem se zaměřil, by zákonné ošetření prospělo a v konečném důsledku posílilo konkurenční prostředí.
    Ještě ohledně onoho omezování pro psaní vlatních protokolů atd. Jistě omezení to je ale týkalo by se pouze protokolů/formátů, mají-li být použity jako součást prodávaného produktu. Poslední větu zdůrazňuji.
    Na Vaši závěrečnou otázku, myslím si, že EU uplatnila svou moc ve spoustě oblastí neefektivně a špatně, ale konkrétně v oblasti o níž jsem psal, si myslím, že je to dobrá myšlenka. Zde by to prospěch mělo narozdíl od jiných případů, jež zmiňujete.
    Největší rozdíl mezi námi bude v tom, že já možná více věřím ve schopnosti státu a méně v samoregulační mechanismu trhu. Na každý pád, díky za reakci - jiný názor pohled oceňuji, i když netušil jsem, že můj příspěvek vyvolá takovou kotroverzi.