Hlavní navigace

Názor ke článku Ideapad S100 - netbook pro Linux (1/2) od belzebub - Fascinuje me ta lehkost s jakou autor presel...

  • 9. 3. 2012 12:26

    belzebub (neregistrovaný)

    Fascinuje me ta lehkost s jakou autor presel takovou klavesnicovou zrudnost jako je absence tlacitek "Home" a "End".. ja si uz zvykl ze v ramci jakychsi podivnych trendu se ruzne eliminuji klavesy "PgUp/Down", "Home/End", "Insert/Delete" a notebooky ktere tyto klavesy nemaji se pro me stavaji absolutne nepouzitelnymi.

    Pro me je vyber notebooku dany HLAVNE tim jakou ma klavesnici.

    Ted mam Dell Latitude D630 a ten ma podle me jednu z nejlepsich klavesnic (ve smyslu rozlozeni klaves) jakou sem kdy mel v ruce (myslim na notebooku).

    Souhlasim ale rozhodne s autorem, ze trackpoint alias postevak me u notebooku vyhovuje vyrazne vice nez touchpad, nicmene jak jiz psal autor, notebook BEZ touchpadu je dnes asi totalni modni propadak, takze nejlepsi co muzu mit je oboji (D630 ma trackpoint).

    Kdyby nahodou nekdo vedel o notebooku ktery ma podobne resenou klavesnici (tj. jsou na ni kompletni "bloky" (Ins/Del|Home/En­d|PgUp/PgDn) a blok plnohodnotnych sipek s mistem okolo horni sipky, tak budu vdecny za kazdou radu, protoze si vybiram novy notebook a nemuzu si vybrat (prave kvuli klavesnici).

    Jinak narozdil od autora mi umisteni "Fn" vlevo dole, kde KAZDY NORMALNI CLOVEK ocekava "Ctrl" prijde totalne nepouzitelne a ma za nasledek ze si nikdy nekoupim notebook s podobnou konfiguraci klavesnice.
    Coz je skutecne skoda, protoze jinak se mi notebooky lenovo libi opravdu moc.