Hlavní navigace

Pojďme změnit svět

30. 12. 2006 15:27 (aktualizováno) Tomáš Kavalek

K dnešnímu zápisu mě inspiroval rozhovor s mým kamarádem na ICQ. Dovolím si citovat jeho příhodu. Jeden kamarad ze školy je jako ty. Přinesl dokument v Open office a nemohl ho nikomu ukázat, protože to nešlo otevřít. Učitel mu to neuznal a bylo vymalováno. A spolužáci o něm řekli: „Další k*k*t, co si myslí, že nepoužíváním produktů MS něco změní.“

A tak mně řekněte, je to normální. Proč používat produkt za několik tisíc, když máme ekvivalent zadarmo, který funguje stejně, je zpětně kompatibilní, využívá inteligentní formát ukládání souborů, umožňuje přímý export do PDF, otevírá a ukládá v exotickém formátu DOC, XLS, PPT apod, co je na tom špatné? Proč nemůže MS přijmout konkurenci a umožnit v MS Office otevírat OO?

Člověk přece nechce měnit svět, ale jen používá to, co mu je bližší, s čím se mu lépe pracuje a na co má. Tak proč to ostatní nedokážou pochopit a jsou tak sobečtí a mají k věcem jako OO odpor? Nechtěl bych vidět, co by pan profesor dělal, kdyby mu dptyčný přinesl dokument vysázený v TeXu a kdyby nebyl spokojen s PDF a viděl zdrojový kód, co by se dělo.

Zřejmě jsem se nechal mírně unést, ale nesnáším tyhle lidi, co jdou s většinou a nedokáží si prosadit svoje.

Sdílet