Hlavní navigace

Tak mám zpátky UPC :)

17. 2. 2007 9:17 (aktualizováno) Marek Pszczolka

Tak od úterka 13. února mám zase zpátky internetové připojení UPC. Nemůžu si pomoct, ale je to stabilní, snadné – běží to na linuxu ihned, bez žádného složitého nastavování (vlastně jsem nenastavoval ethernet vůbec), jen připojit kabel a jede to.
Připojení pomocí PCMCIA karty T-Mobile 4G UMTS jsem zcela zrušil. Respektive končila smlouva a ani na úporné naléhání operátora, aby byla smlouva prodloužena (sliby dalších výhod, vyřešení problémů ap.) jsem smluvní vztah s T-Mobile ukončil. Proč???

V podstatě každoměsíční problémy s rychlostí a kolísáním signálu (ačkoliv notebook leží na jednom místě třeba 24hodin). Upozorňuji, že FUP jsem žádný měsíc nepřekročil – to jsem si pečlivě hlídal a faktury byly placeny vždycky včas. Ze strany T-Mobile tedy nemohlo jít o jakoukoliv sankci.
Přesto, vždy cca 7 – 10 dní, před koncem zúčtovacího období (od 10. v měsíci do 10. v příštím), tj. počátkem každého měsíce mi rychlost, tedy spíše POMALOST, internetu opravdu žrala nervy.
Běžně byla rychlost downloadu kolem 480kb/s, málokdy (ve špičkách) klesla pod 260kb/s, ale v uvedené období byla běžně 30 – 40kb/s – tedy míň než vytáčené spojení.

Emailová komunikace s T-Mobile by šla shrnout do dvou vět: „Popište, kde všude jste se s notebookem pohyboval, kdy a kde jste byl v dobu, když byla Vámi udávaná nízká rychlost a my se na to podíváme. Jinak toto připojení je stále více populárnější a naše sítě nestíhají, slibujeme, že se to brzy zlepší!“

Prostě někdy kolem 8. – 9. února, kdy moje rychlost připojení byla cca 22kb/s po CELÝ den v místě mého bydliště, bez hýbání s notebookem nebo přídavnou anténou ke kartě, tam kde je plný signál a běžně jsem míval rychlost 490kb/s, jsem si, byť s obtížemi, přes internet objednal opět UPC Starter (512/128 kb/s), který jsem do doby, než jsem se s přítelkyní přestěhoval z Prahy 5 z Kotlářky na Prahu 4 Chodov, používal. Tato rychlost pro moje potřeby bohatě, bohatě stačí.

V pátek 9. února mi z UPC zavolali a dohodli mi na úterý 13. února technika. Zapojeno během půl hodinky, z čehož zabralo téměř 20 minut provrtání vnější panelákové zdi…

Na opravdu mobilní připojení k internetu si raději počkám, až budou tyto technologie jaksi vyspělejší a bezproblémové. Protože pokud mobilní připojení, tak to chápu tak, že KDEKOLIV a KDYKOLIV se budu chtít připojit na internet, tak budu mít garantovanou rychlost připojení nebo alespoň polovinu rychlosti, kterou budu mít objednanou…

Sdílet