Hlavní navigace

Názor ke článku MacBook Pro očima Linuxáka - část 2 / 2 od corwin78 - [29] Ano máš pravdu, zatím tam jsou, ale...

  • 19. 5. 2011 7:55

    corwin78 (neregistrovaný)

    [29] Ano máš pravdu, zatím tam jsou, ale myslím, že je zcela zřejmá snaha Apple sloučit svět jeho mobilních zařízení (iPhone, iPAD atd.) se stolními PC (což je logické), a to včetně prodejních/apli­kačních kanálů, a to samozřejmě znamená sjednotit i podmínky v App Storu. Nechci být špatným prorokem, ale obávám se, že Apple půjde spíš tou restriktivnější cestou, kterou předvádí na App Marketu pro iPhone atd.

    Já jednoduchost a účelnost Mac OS X a jeho aplikací oceňuji, pokud to z článku není dost jasné, tak to říkám zde. Ale já jsem prostě uživatel, kterému sedí trochu něco jiného. Je to právě ta rozdílnost filozofií mezi Linuxem a Mac OS X, mě prostě více sedí ta Linuxová. Proto ale netvrdím, že ta Mac OS X je špatná. Ostatně kdybych si měl vybrat pořadí Mac OS X, Windows, Linux, tak to bude: Linux, Mac OS X, sebevražda, Windows.

    Co se týká instalace programů, opravdu oceňuji jejich absolutní jednoduchost, ale i přesto si myslím, že cesta repozitářů je lepší, ostatně App Store se tomu svoji filozofií podobá (tím co je pod kapotou samozřejmě ne). S "dependecy hell" máš pravdu, je to daň za malé aplikace a minimum bordelu v systému, ale co používám Kubuntu (cca 6 let) jsem se s ním setkal opravdu výjimečně.

    Unibody je fajn, ale opravdu mě začíná čím dál víc štvát ta ostrá hrana, skutečně mám na místě kde se opírám řeznou ranku.