Hlavní navigace

Názor ke článku ACTA nemá smysl od Michal Ondruska - [5]Hezky napad, ale cely problem je dle meho...

  • 6. 2. 2012 1:40

    Michal Ondruska (neregistrovaný)

    [5]Hezky napad, ale cely problem je dle meho nazoru nekde jinde.
    Tedy, jakym zpusobem dostat obsah k uzivately, ktery si to nejak zaslouzil (zaplatil nebo odpracoval viz. [5]) tak, aby tento obsah NEmohl byt jednoduse zkopirovan, a dale distribuovan jinym osobam, ktere si to nezaslouzili.
    Proste, jeden clovek by si nainstaloval ten program, neco by se vypocetlo, stahl by si za odmenu film. Pak by pouzil nejakou "genialni" utilitku, ktera by elegantne ulozila cely film do souboru a ten by,pak mohl nasdilet vsem kamosum, pripadne vymenil za jiny film od nekoho jineho. A jsme zase tam, kde jsme.
    Pokud nekdo vymysli, jak to bezpecne distribuovat, tak je urcite kandidat na Nobelovku.

    Jadro problemu je podle me v chovani lidi. Kdyby vsichni dodrzovali smlouvy, tak by spolecnosti nemusely vymyslet ruzne DRM, vlady menit zakony (ACTA, PIPA ...) => naklady na distribuci by byly mensi => vice financi by slo do novych filmu, technologii => vice pracovnich prilezitosti, nove vyrobky => no proste raj na Zemi...

    Spis by to chtelo najit zpusob, jak vsem jednoduse vysvetlit, ze krast a podvadet se nema a hlavne, ze se to stejne nevyplati, protoze skody jsou vetsinou vyssi.
    (brainwashing a fyzicke nasili rovnou zamitam)