Hlavní navigace

Názor ke článku Ubuntu pro smartphone: O tomhle už jsem kdysi psal... od volani.webnode.cz - Já jsem viděl vizi univerzální smarphone v zařízení...

  • 5. 1. 2013 14:14

    volani.webnode.cz (neregistrovaný)

    Já jsem viděl vizi univerzální smarphone v zařízení které na sobě nosil predátor už když jsem se narodil (1987) tedy o něco později když jsme film viděl a vlastnil jsem gameboy :)
    Říkal jsem si. To by šlo spojit konzoly (rozuměj počítač, gameboy jsme vnímal jako předchůdce), telefon a nástroj pro rozšířené vědomí (přepínání režimu vidění, sebevražda a hromadná vražda - samé užitečné funkce a funkce telefonu je z principu připojení na "síť" -internet).
    Takže tvrdím že od mého narození se ve světě IT v tomto směru nestalo nic nepředvídatel­ného...

    Je pravda, že mě tenkrát nenapadlo ve své dětské fantazii rozvádět myšlenku že by zařízení na ruce mohlo fungovat i jako vězeňský náramek.

    - Myslím tím že ubuntu je spyware, stejně tak jako google a je to nástroj pro šmírování, reklamu a prodej konkrétních služeb.

    Telefon je radar (senzor) ze svého principu fungování.

    Ptám se: máme svobodu a právo reálné nepoužívat chytré telefon a jiné šmírovací detekční zařízení, aniž bychom měli vážné problémy v kritických místech našeho pseudodemokra­tického a pseudosvobodného života (shánění potravy "zaměstnání", rodině, vztazích atd.)?