Hlavní navigace

Názor ke článku Protest proti jednání českého ministerstva od 2 - Problem neni v tom, ze by nebyl zajem....

  • 11. 3. 2007 13:39

    2 (neregistrovaný)

    Problem neni v tom, ze by nebyl zajem. On obecne u nezamestnanych i zamestnanych senioru nebyva sebemensi zajem o informacni technologie. Vetsinou na tato skoleni chodi lide, ktery u PC jeste nikdy nesedeli, doma zadny nemaji a je jim uplne jedno, jestli se budou ucit pracovat v GNU/Linux, nebo v MacOS X ci v cemkoliv jinem. Tito lide nehledaji zamestnani v IT oblasti, chteji to byt napr. kuchari/kucharky, cisnici/cisnice, svadleny, delnici v tovarne, atp. Takovych chodi z UP na rekvalifikace nejvice, proto aby dostavali davky. Jedine co museji udelat je rekvalifikacni kurz pokud mozno pravidelne navstevovat.

    Pokud vsak zamestnavateli rekne uchazec, ze sice neumi v M$ Office, ale ze umi v OpenOffice, ktery je zdarma. Zcela jiste v tom nebude problem, nainstaluje si OO a muze pracovat a zamestnavatel na tom vydela.

    PS: Fanatici jsou ti, kteri diskriminuji minoritni systemy, racionalni lide jsou naopak ti, kteri chteji, aby kazdy ziskal svobodnou volbu *co* se chce ucit a nikoliv co mu nekdo komunisticky prikaze na ministerstvu.