Hlavní navigace

Názor ke článku Slackware na desktopu? od yenn - Inu, Slackware (9.1) byla moje první linuxová distribuce...

  • 3. 8. 2010 21:02

    yenn (neregistrovaný)

    Inu, Slackware (9.1) byla moje první linuxová distribuce a po menších experimentech jsme se ke Slackware nakonec vrátil. Systém poslouchá na slovo, když něco nefunguje tak na 99% je to moje blbost (za celou dobu na Slacku jsem zažil jenom jeden špatný balík - jakási knihovna pro práci s Exif daty shazovala Geeqie - re-kompilace z gitu to vyřešila) a vlastní skripty a konfiguráky ze starších verzí fungují bezvadně i v novějších vydáních distribuce. Líbí se mi filosofie, že jádro distribuce zůstává stejné a akorát se aktualizuje software.

    Jenom bacha na slapt-get a komunitní repositáře - konkrétně Slacky.eu - někteří balíkáři tvoří takové prasečiny (qt4 potřebuje MySql, PgSql a Unixodbc), že jsem přestal slapt-get používat a radši si programy kompiluju ze Slackbuildů. Linuxpackages.net byla fajn stránka, ale dlouhodobě stagnuje, takže se už nedá považovat za dobrý zdroj balíků.

    Mám dojem, že většina distribucí potřebuje balíčkovací systém hlavně proto, aby člověk dokázal dát dohromady všechny ty -devel, -common, -server, -client balíky a fungovalo to :~)