Hlavní navigace

Moje plocha - Gnome 2

6. 2. 2007 13:03 (aktualizováno) Marek Pszczolka

Tak tady mám pár dalších témat, které jsem si v Gnome vytvořil – nejde jen o změnu tapety a ikon. Celkové prostředí, barva oken a lišt, GDM a splashscreen jsou v těchto tématech odlišné…no, skoro, některé typy ikon se mi líbí více a mám je ve vícero tématech.
Prostě jsem „hračička“… :)
ABSTRACT

ABSTRACT

BLACKBUNTU

BLACKBUNTU

DARKBLUE

DARKBLUE

HUMAN CRYSTAL

HUMAN CRYSTAL

LINSTA

LINSTA

UBUNTU ELEGANCE

UBUNTU ELEGANCE

UBUNTU LIGHT

UBUNTU LIGHT

WATERBUNTU

WATERBUNTU

Témata mám uložené v aplikaci Motiv včetně tapety pro dané téma.

Gnome lze samozřejmě i dále upravovat. Výborná „věcička“ je třeba gDesklets. Tato aplikace přidá na plochu průsvitné „okénka“ s různými informacemi – vytížení paměti a procesoru, teplotu HDD, analogové nebo digitální hodiny, lepící poznámky, stav přijatých a odeslaných dat a mnoho dalšího. Tyto okénka lze na ploše různě rozmisťovat, měnit jejich velikost, průhlednost ap.

Kdo nemá rád ikony na ploše, tak je tam mít nemusí, kdo nemá rád panely, může si je skrývat – pak má plochu okrášlenou jen tapetou (pokud zrovna nic na PC nedělá).

Další moje témata a oblíbené wallpapery najdete na mých osobních stránkách v sekci Fotoalbum – Linux.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Blog se zabývá linuxovou distribucí Ubuntu a desktopovým prostředím Gnome – to jen pro informaci, kdyby někdo reagoval, že tyto věci „už dávno Windows umí“ – to vím a taky to ve Windows používám, ale není to tak triviální, jako u Ubuntu (například pro celkovou změnu všech ikon ve Windows musím nainstalovat samostatný program a vždy OS restartovat, aby se změny projevily).

Sdílet