Hlavní navigace

Názor ke článku News Corp a Yahoo!, proč ne... od Lael Ophir - [14] JardaP Google jistě očekává zisk, o tom žádná....

  • 17. 2. 2008 13:27

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [14] JardaP
    Google jistě očekává zisk, o tom žádná. Části SDK jsou proprietární, což dává možnost ho zpoplatnit. Také by mě zajímalo, jak firma stavící svůj business na vyhledávači a reklamě na inetu chce uvést tak komplexní věc, jakou je platforma pro mobily. Chápu, že mají lidi z Android Inc. (kupodivu nikdo nekřičí "když to neumím, někoho koupím"), ale to samo o sobě nestačí. Na druhé straně se to může i povést. Viz Apple, který uvedl komerčně úspěšný iPhone. Měl ovšem k takovému businessu pořád blíže, než Google.

    Souhlas, RH chce zlepšit obsah té krabice s cenovkou. Nicméně vývoj by ze svých peněz zdaleka nezaplatil.
    MS možná ohledně množství kódu podceňujete. Jeho produkty jsou rozsáhlé, a je jich veliká spousta. O některých jste možná ani neslyšel - BizTalk Server, Dynamics (bývalé produkty Axapta, Great Plains, Navision, Solomon plus nějaké CRM), MapPoint a další.

    [15] HOnza
    Za zmínku stojí, že Ericsson uvedl (bohužel ještě neprodává) první stroj s Windows Mobile. Jmenuje se Xperia X1. Chci doufat, že po některých recentních zmršených implementacích Windows Mobile (výrobci jsou neskutečná prasata) to udělá dobře.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Xperia_X1