Hlavní navigace

Názor ke článku Zadarmo není zadarmo, aneb co nás stojí pirátění od Miloslav Ponkrác - Já bych chtěl jenom dodat, že dnes je...

  • 28. 2. 2012 13:09

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já bych chtěl jenom dodat, že dnes je pravděpodobnější dostat spyware, malware, rootkit a podobná svinstva z originálních CD/DVD/BluRay, než odjinud.

    Ony ty originální placky se nedají označit za breberek prosté, stejně jako za prosté reklam, nepřeskočitelných upozornění že se nemá pirátit.

    Je to patová situace – originální věci kromě placení stojí také další značné náklady.

    Upřímně, nestahuji hudbu ani filmy. Filmy mě bytostně nebaví a hudbu mě baví produkovat sám na několik svých hudebních nástrojů, na které umím hrát. Navíc poslouchat mp3 nedokáži déle než půl minuty a zakoupená CD z minulosti jsem převedl do FLACu a Monkey's Audio.

    Důvodem, proč se pirátí a situace je neřešitelná jsou jednostranné černobílé články jako je i tento. Nepokrytě, subjektivně a lživě nadržují jedné z obou stran, nějaké objektivní zhodnocení a pokus o nestrannost je vzácnější, než cesta člověka na měsíc.

    Originální hudba/film/sw/… kdysi fungovaly férově, ale dnes si s ním přinesete spoustu problémů zvané DRM, rootkity (viz Sony rootkit), různé tajné komunikace po internetu (co jen zachytí můj firewall za svinstev!), polododělky, reklamy kde se dá, různé otravování a utrácení času zákazníků, ale článek o tom taktně mlčí. Proč by taky, když cílem článku není pravda, ale manipulace a lež.

    Náklady vzniklé tím co popisuji v předchozím odstavci taktéž nejsou malé. Ale o tom článek mlčí, ostatně nepokrytě lže, že náklady na toto jsou jen na straně jedné.

    A i proto se problém pirátství nevyřeší – protože lživé závěry aplikované do reálného světa pak realita svým nekompromisním přístupem ke lži smete.