Hlavní navigace

Názor ke článku Zadarmo není zadarmo, aneb co nás stojí pirátění od Michal Breškovec - [36][37] Dobré ranko - v podstatě na vše...

  • 30. 1. 2012 7:04

    Michal Breškovec (neregistrovaný)

    [36][37] Dobré ranko - v podstatě na vše co píšeš jsem už odpověděl viz např. moji reakci na tebe v [27] - Humble Indie Bundle jsou založeny na principu dobrovolné platby v libovolné výši a akce je velmi úspěšná. Také řada hudebních umělců již vyzkoušela prodejní model album zadarmo, respektive za dobrou cenu + různé limitované edice, za nadprůměrnou cenu (např. NIN) a věř mi, že neprodělali.

    I na to shlédnutí filmiku u pivka jsem ti už odpověděl v [27], prostě se takový slabší, ale stále dobrý film zaplatí z jiných kanálů, třeba televize, kde nám to zas budou pouštět pořád dokola s haldou reklamy.

    Ale do jisté míry s tebou souhlasím, jde jen o to, že producenti mohou zvýšit svůj zisk i na takových to průměrných dílech, pokud je nabídnou za podmínek, které jsem popsal v článku. V tom je právě celá ta finta, pokud tvrdošíjně zůstanou u současného modelu distribuce, tak budou prodělávat čím dál více, ale pokud se přizpůsobí novým technologiím a požadavkům zákazníků, tak zase začnou vydělávat více.