Hlavní navigace

Názor ke článku Zadarmo není zadarmo, aneb co nás stojí pirátění od Pirát15497 - Já jsem na straně "pirátů" a audiovido obsah...

  • 29. 1. 2012 22:20

    Pirát15497 (neregistrovaný)

    Já jsem na straně "pirátů" a audiovido obsah bych si nekoupil nikdy i když by pirátský obsah nebyl. Nemám prostě na to peníze..
    Na filmy do kina (spíše tedy na promítnání, né přímo do kina) chodím na více míst a za vstupné také neplatím.
    Sám také píšu a tvořím a nic za to neočekávám (reklama, ze které je 0,0 prd a každý si jí může bloknout adblockem a sám řeším jestli je morální tato reklama přestože tam mám zakázány věci jako hubnutí, MLM, půjčky atd.).
    Nemyslím si že tím že dílo zkopíruji a nebo vidím někomu vznikne škoda.
    Stáhnout pro mně film legálně z internetu znamená 2x kliknout.
    Registroval jsem se a zaplatil SMS u MusicJetu a pak jsem zjistil že mi nefunguje dot.net framework který je k běhu aplikace potřeba.
    Takže používám stále jamendo, magnatune a vyjímečně groveshark.
    Co se uloz.to týče tak dám ctrl+T, U (přednastavené klíčové slovo pro vyhledávání na uloz.to) název co hledám a pak kliknu na download a na film koukám hned. (captchu mi opíče plugin, a film pustím rovnou ve VLC jakmile se začne stahovat, a to nemám zrovna rychlý internet a za premium, warez, porno jsem nikdy nic neplatil a ani platit nehodlám, reklamu mám bloknutou..).
    Když bych měl víc peněz tak bych prioritně platil tam kde je placení dobrovolné.
    Tedy například na promítání těch filmů na které chodím fyzicky(v některých případech je pak diskuze s autory atd.. to v multikinu obvykle nebývá..).
    Navíc některé filmy tam bývají legálně, zdarma před premiérou.. :)

    Prostě ze mě nikdo prachy neuvidí..
    Reklamu v MusicJetu bych ještě překousl (sice mě obtěžuje a nic si stejně nekoupím, leda by mi tam nabídli levnější mouku než kterou kupuji - což pochybuji), když by ta aplikace fungovala :D
    A co se kvality týče, tak já nemám problém.. Nepotřebuji mít všechno fullHD a na filmy nekoukám kvůli efektům. Hodně filmů které mě zajímají jsou běžnou distribucí úplně nedostupné a nebo hodně špatně.
    A pár filmů, které jsem uploadoval (byly už dostupné před tím) jsem upravil tak aby bylo původní rozlišení, komprese do X264, a zvuk v 6ti kanálovém formátu vorbis v kontejneru MKV s bitrate sice nižším než původní zdroj, ale mým okem a uchem od originálu k nerozeznání.. (odstranil jsem kraviny na začátku, odstranil jsem pruhy po stranách, u starých filmů se dá díky použítím filtrů dosáhnotu lepší kvality než měl originál..).
    Když by autor měl učet na dobrovolné placení tak mu ho tam s radostí nechám.. :)

    Na poslendí seriál který koukám nejsou jiné titulky než ty oficiální a jestli seriál u nás vůbec bude je záhada (jedná se o 6ti dílný seriál, který není z USA a který není příliš známý..)

    Jsem ochotný se nechat přesvědčit abych na filmy nekoukal protože to není morální, můžete mě i zavřít do vězení, ale platit penězi za filmy nebudu :))

    Když by nešlo tolik stahovat z internetu, tak bych víc chodil do knihovny, meditoval a psal články na blog a víc byl na internetu (v neplacené části..).

    Nemyslím si že bych kdy koho připravil o peníze.. Jediné co jsem udělal že jsem viděl něco co si možná někdo nepřeje abych viděl.. :)

    Placení za obsah krom toho že na něj nemám i když bych peníze měl (vážně nemám) by bylo složitější a většinu toho co považuji za dobré a kvalitní se stejně koupit ani nedá!

    Takže za mě tak.. :)