Hlavní navigace

Názor ke článku Řádění copyrightové mafie od Honza - [66] Ale to není pravda, že je bezziskové....

  • 29. 9. 2013 23:38

    Honza (neregistrovaný)

    [66] Ale to není pravda, že je bezziskové. V tomhle podání se lidé zadarmo dostanou k tomu, za co by obvykle zaplatili penězmi. Tudíž mají zisk jednotlivci, koneční konzumenti daného díla.

    Tím posledním odstavcem do toho mícháš další aspekt, o kterém tady zatím nebyla řeč. A tím se to celé zase jen rozmazává.

    Holt přerod od doby kdy "umělci" i umělci třeli jen bídu s nouzí a jediný rozdíl mezi nimi byl v tom, že potomci, případně mecenáši či zákazníci umělců následně zbohatli, k době, kdy zábava hýbá světem a je to velký business, je velmi složitý.

    Dnes každý očekává, že napíše jednu písničku nebo natočí jeden film a zabezpečí se do konce života. Na druhou stranu by zase konzumenti nejradši neplatili nic za díla (a ani "díla"), která jim přinášejí zábavu a současně většina z nich očekává čím dál tím větší show. Kde udělat tu čáru? Já souhlasím s tím, že dnes pravidla nejsou nastavena vyrovnaně pro všechny zůčastněné strany. Ale současně považuji požadavky "Pirátů" (aneb romantických komunistů) za přehnané zase druhým směrem.