Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Linux vlastně netáhne ekonomiku IT.

  • 26. 12. 2007 15:42

    J. Šimůnek (neregistrovaný)

    [38] Klasik byl plně počeštěný, rozhodně se nestávalo, jako na win + MS Office, že to najednou začalo házet hlášky v maďarštině, nebo jiném "extra srozumitelném" jazyce. Měl naprosto dokonalý help, ne jen pár zacyklených hlášek, z nichž se nedá nic vyvěštit. Word na jehličkové tiskárně tiskne naprosto stejně prasácky jako kterákoli jiná aplikace; naopak Klasik vycházel při standardních velikostech písma (10, 12, 14) lépe a čitelněji. Naprosto geniálně měl vyřešeny tabulky a jejich vkládání do textu, v tomhle Word zaostává o sto procent.
    Za víc než dvacet let, co používám kancelářské editory, se mi ještě nestalo, že bych potřeboval text z barevným pozadím (v textu). V tabulkách barevné pozadí Klasik pochopitelně uměl, a to daleko lépe než Word.
    O "opičích hmatech" jsem se zmiňoval výš: Problém vidím v nekompatibilitě jednotlivých instalací win.
    Ohledně těch Vist: PDA, audiosety atd. (také mobily) se vyměňují proto, že nové nabízejí uživateli další funkce, které ty staré přístroje nezvládají. A na trhu prakticky vždy zůstávají jednodušší modely pro lidi, kteří to drahé nepotřebují (např. moji rodiče potřebovali jednoduchý mobil na telefonování a SMS, jedině chtěli velké klávesy daleko od sebe a velký displej). Visty jsou uživatelům vnucovány a to, že podstatná část hardware s nuceně nainstalovanými Vistami skončí downgrade na XP nebo upgrade na plnohodnotný operačníá systém, třeba linux, svědčí o tom, že uživateli nic zásadního nepřinášejí.