Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Linux vlastně netáhne ekonomiku IT.

  • 21. 12. 2007 20:30

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    [28] Jirka :

    Pokud si pamatuji tak ve Widlích jsem přepínal klávesnici pomocí [shift]+[alt], standardně jsem měl českou QWERTY programátorskou.

    Mohu Vám důvěrně zdělit, že tento článek posílám na Roota přes 4G-Modem od t-mobile (mimochodem síť nese název "3G" a modem není výrobkem t-mobile). Stačí umět používat Google, na internetu je návodu hned několik. T-mobile mimo to dodává na instalačním cd i ovladače pro Linux.

    V mnoha knihách, nebo článcích o problematice kompilace kernelu (jádra) se hned v úvodu dočtete, že kompilace jádra - pokud nejsou opravdu vážné důvody - není nutná. Autoři jednotlivých distribucí se snaží zkompilovat jádra tak aby byla schopna (a ony jsou - vlastní zkušenosti) běžet na co nejširší škále hardware. Na kompilaci samotné není nic těžkého. Důležité si je jen prostudovat dobře postup a nastavit správně parametry budoucího jádra v konfigurátoru. Osobně, první co udělám hned po instalaci systému je že zkompiluji nové jádro a zoptimalizuji jej pro daný stroj. Má to spoustu výhod včetně té, že to mnohdy přidá na výkonu systému jako celku.

    Ano to je jeden z velkých problémů Widlí - potřebujete ativir, firewall, cleanery. atd, atd, atd,... Já to, ale vůbec na nic nepotřebuji (používám Linux jako desktop).

    Příště až bude zase experimentovat z Linuxem, bych doporučoval něco si o něm zjistit, používat aspoň krapet hlavu, a proboha LINUX NENÍ WINDOWS - mějte to na paměti.