Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Linux pro běžné uživatele.

  • 27. 3. 2007 17:10

    dejf (neregistrovaný)

    [25] slozitost nastaveni aktualizaci ve widlich je trasne slozita oproti suse na jehoz slozitost si stezoval autor clanku. To byla reakce na nej, ne nazor, ze by se aktualizace widli nastavovala slozite - slozite to zacne byt az v okamziku, kdy drahe widle prohlasi, ze nejsou originalni a ze nam spoustu aktualizaci odeprou, pak to zacina byt opravdu slozite....
    Ja jsem tu psal jak jsou NT4 skvely, ze se v nich da nahodit directx vyssi verze nez vyrobce tvrdi a ze na nich lze rozchodit hry, ktery na nich chodit vubec nemaj, dokonce behaj lip nez na w95/98 pri stejny hw konfiguraci. NBa tento zasah jsem se musel zanorit opravdu hodne hluboko do systemu, aby pak taky este nabootoval. Ve widlich se da nastavit ledacos,a le jak jsem psal, ledva to prekroci ramec dany marketingovym oddelenim vyrobce, nastava velky problem.
    Upravami ve zdrojakach jsem si uz zprovoznil napriklad vmware na jadre na kterem jeste nefungoval protoze z nej byla vypustena funkce a nebyla nova verze vw a podobne - tedy drobnymi na widlich nemyslitelnymi zasahy si system vylepsuju k vlastni spokojenosti. Rozhodne nejsem zadny Cckovy programator, ale to na hledani syntaktickcyh chyb v snapshotech a upravy drobnosti opravdu nepotrebuju, staci umet trochu bash a anglictinu.
    Ja prave ty windows docela casto pouzivat musim a vim, ze me zdrzuji. Stejny nazor maji i lide, kteri pouzivali widle od 95 na pentiu1 po XPcka na athlonu, ted maji linux a kdykoliv jsou nuceni pracovat s widlema, tak jim tam spousta veci chybi. Zvlastni je, ze na linuxu jim z woken chybelo naprosty minium.
    Co se tyce kancelarskych softwaru pro widle, tak i ty hodne specializovane vyuzivaji vesmes jen zakladni funkce a spolehlive chodi pod wine bez padu cetnejsich nez jednou za tyden nepretrziteho behu (tedy o nic hur nez na widlich). Takze ASPI a dalsi, mnohdy bezpecnostne velmi nedoresene softy lze na linuxu provozovat navic i bezpecne - to je jen bonus, ne nevyhoda.
    Nevim, zda jsem tim expertem, lec ano widle jsou herni konzole, ale nejsou systemem pro praci bezneho uzivatele, o tom me prave tito bezni uzivatele presvedcuji dnes a denne ne svymi slovy, ale svymi ciny - mnohym by usetril cas i nervy upgrade pocitace za psaci stroj s kopirkou a faxem.