Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Linux pro běžné uživatele.

  • 27. 3. 2007 13:41

    dejf (neregistrovaný)

    Tady autor zjevne nepobral nekolik veci: bezni uzivatele terminal pouzivaji, ledva se s nim nauci - ona takova konverze tisicu obrazku se z radky dela lip a kdyz je to nekdo nauci... Druha vec: ve widlich je commandline taky celkem dobre dostupna - o to hur, o co je uzivateli mene uzitecna, v praxi je wokeni radka uzivateli totalne k prdu narozdil od te unixove.
    Analogie s autem? ne serizovani strikovaci jednotky, ale cokoliv od doplnovani ostrikovace po serizovani vstrikovaci jednotky - bezny ridic nemusi vystoupit proto aby doplnil vodu ci olej, takove auto ma sve vyhody a zkuseny ridic si muze stelovat co potrebuje za jizdy - me to prijde fajn.
    aktualizace windows se zapinaji mnohem sloziteji nez aktualizace SuSe - widle nejsou pro bezneho usera, neexistuje system pro bezneho usera
    Co se tyce 3D desktopu, tak ony hratky jsou skutecne spise propagacni, nicmene samotna technologie prenasi zatizeni z vlastniho CPU na GPU graficke karty, coz je o mnoho privetivejsi pristup, nez maji visty - widle nejsou system pro bezneho uzivatele.
    A jeste k te analogii s autem - http://www.leo.org/information/freizeit/fun/cars.html - bezni ridici zjevne vedi o autech nasobek toho, co bezni uzivatele o pocitacich.
    Vlastni zkusenost mi potvrzuje, ze se stoupajicimi znalostmki opocitaci stoupa i produktivita prace a uzivatele jimz jde opravdu o to, delat svoji praci efektivne a ne se skryvat za "narocne" programove vybaveni a delat prd, jsou ochotni se vzdelavat, protoze na vlastni oci vidi, ze jim to usnadnuje zivot.
    Ke svym zkusenostem bych dodal, ze v dobe NT4 jsem je pouzival temer vyhradne, jeste cca pred dvema lety jsem mel cisteho casu na widlich vic nez nalinuxu, ale uz mnoho let dovedu linux ovladam mnohem efektivneji nez widle (prave diky tem moznostem, ktere jsem nebyl liny vzit na vedomi) a NT4 jsem opustil pote, co se mi tam povedlo narva DirectX verze vyssi nez M$ tvrdil ze je mozne, trvalo mi to tyden a ve vysledku slapaly hry, ktere na NT4 slapat opravdu nemely, lec nechodil ani notepad. S tim u me widle skoncily, nebot linux umi fungovat jako herni konzole i pracovni stanice naraz.