Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Konzervou ve středním věku.

  • 26. 12. 2011 13:10

    brk (neregistrovaný)

    Mám Intel i7 2600s, 8GB RAM, 64GB SSD systém, 2 TB data. Od Grubu po DM Slim cca 7s a po zadání jména a hesla asi 3s do Xfce 4.8. Tady už to brzdí načítání profilu z klasického disku. Prostě časy, které neřeším. Než vylezu z pod stolu, kde mám zásuvku s vypínačem a uvelebím se do křesla, tak mám funkční systém.

    Trošičku jsem se musel pousmát, když jsem v [15] viděl spotřebu pod 25W u nějaké Epie 1.2GHz. Tohle má v idle 33W. Když to zatížím, tak samozřejmě vyletím k 70W, ale tohle je tak živé, že to idli téměř pořád a když chci, tak ten výkon mám.

    Dřív jsem měl 2GHz Celerona. Spotřeba vyšší, výkon strašný, takže třeba na Flashové HD jsem mohl nechat zajít chuť a furt jsem na něco čekal. Když jsem chtěl Celeronem kompilovat OpenOffice, tak to trvalo 16 a půl hodiny a to ještě nějaká stará verze. Aktuální LibreOffice mám za 55 minut a ani mne to neomezuje. Pořád je to živé, jako by to nic nedělalo. Když už jsem nakousl ty LibreOffice, tak start trvá sekundu. Žádné cache, první start po bootu.

    Neříkám, že staré PC patří nutně do šrotu. Můj poštovní server je Celeron 1 GHz, 256MB RAM a disk 40GB. To si žije svým životem a nebrzdí mne to.