Hlavní navigace

Kde vzít zpětnou vazbu?

16. 8. 2010 15:39 Pavel Chalupa

Už asi měsíc a půl mám na webu žádost o zpětnou vazbu od návštěvníků webu a nedočkal jsem se jediného ohlasu.

Tady na blogu se vždycky někdo najde, kdo něco napíše, tak to prosím neberte jako propagaci s cílem si zvýšit návštěvnost. Web je tady: www.kregion.cz. Za tu dobu tam bylo odhadem asi 4000 návštěv, což mi už tady v diskusi bylo vyčteno, že to není „bůh-ví-co“, ale já mám k dispozici statistiky druhého místního serveru a ukazují zhruba stejnou (plus mínus pár procent) návštěvnost.

O co se tedy jedná: podle statistik je návštěvnost (v závislosti na měsících v roce) až ze 70% tvořena stálými návštěvníky, kteří chodí na server cíleně – bookmark apod. Návštěvnost je tvořena zejména v pracovní dny a v běžné pracovní době. I pár nepřímých důkazů svědčí o tom, že cokoliv se objeví v diskusi, tak nejen, že si to spousta zaměstnanců místních firem přečte, ale nejpozději do dvou dnů se to dostane do dotyčné firmy.

A co bych teda jako po vás chtěl? No hlavně určitě nepotřebuju kritiku použitých technologií – už dřív jsem psal, že to normální lidi nehodnotí. Zajímá mě spíš názor na obsah a formu a přehlednost. Taky by mě zajímal pohled návštěvníka, který by případně tady v regionu něco hledal, jestli by se případně vrátil na ten můj web – hlavně tedy v případě naplnění databáze a alespoň desetinásobně zvětšeného množství obsahu a firem. Případně jestli by někdo dokázal zhodnotit, zda by to pro vedení libovolné firmy byla zajímavá regionální služba.

Díky za ohlasy.

Sdílet