Hlavní navigace

Názor ke článku Co je špatně na Androidu? od Tonda - [7] brk, ano to by bylo pomocí GCM...

  • 31. 12. 2013 10:30

    Tonda (neregistrovaný)

    [7] brk, ano to by bylo pomocí GCM možné, ale znamenalo by to, že by autor toho klienta musel provozovat server, který by se napojoval na schránky přes IMAP a posílal přes GCM notifikace na svého klienta a provoz takového serveru něco stojí, takže to u programu jako K-9 Mail nezle čekat.

    Ano, to API na to je, je to ten Google Cloud Messaging http://developer.android.com/google/gcm/index.html podívej se na to, mají to celkem hezky udělané. že to na použití ani není nijak složité, dělá to přesně to co popisuješ. WhatsApp je služba, které nemusí spolupracovat s legacy protokoly a servery a má vše ve vlastní režii, takže velmi pravděpodobně GCM používá.

    Přes GSM to skoro jistě nejde, to by museli mít napojení na všechny GSM operátory co na světě jsou a nefungovalo by to na wifi, tipuju, že se telefon periodicky probouzí a nějakým úsporným způsobem zjišťuje, zda má nějaké zprávy, pokud ano zavolá tu aplikaci a zprávu jí předá a ta se zachová podle potřeby a povahy té aplikace. Pointa je v tom, že zařízení může pospávat, protože ta zpráva na něj počká, kdežto TCP spojení někam na IMAP/XMPP server se rozpadne a pak se data nepřenesou dokud se znovu naváže. A TCP a následně SSL handshake přeci jen nějaká data a výkon CPU spotřebuje, navíc by to dělala každá aplikace přijímající push zprávy, takže obsluha GCM oproti několika aplikacím, které se pravidelně se probouzejí a přihlašují na IMAP apod. může být docela rozdíl.