Hlavní navigace

Názor ke článku Co je špatně na Androidu? od brk - [6] Kdysi jsem si na jednom notebooku docela...

  • 30. 12. 2013 17:47

    brk (neregistrovaný)

    [6] Kdysi jsem si na jednom notebooku docela dost hrál s PowerTOPem a spotřebu se mi povedlo dramaticky snížit už jen výběrem aplikací, které mi tam běžely. Když se počítač "nudí", tak se procesor přepne do nějakého "dřímajícího" režimu, ve kterém žere o dost míň, než normálně. To že je graf vytížení procesoru na nule, ještě neznamená, že počítač "dřímá". Když jsem vyeliminoval aplikace, které notebook příliš často probouzely z "dřímajícího" modu, tak se mi povedlo snížit spotřebu v idle z 18 na 12W a občas to šlo i na 10W., takže cca o třetinu.

    [4] U toho IMAPu to docela chápu. Myslel jsem si, i když zároveň se mi to moc nelíbilo, že ten pošťák si to to spojení nějakým způsobem otevře přes Google. Googli server by byl připojený na IMAP server a když by se něco dělo, tak by telefonu dal vědět tím jejich PUSHem.

    Vyloženě bych na to čekal nějaké API, přes které to bude fungovat, když ten WhatsApp dokáže být na příjmu trvale s minimálním dopadem na spotřebu. Něco jako "Google, já jsem serverová část aplikace X. Vzkaž uživateli Y, ať se aplikace X připojí na server. Něco tu pro ni mám". I když stejně nechápu, jak to tomu Googlu může fungovat. Nějakým způsobem využívá notifikace v síti mobilních operátorů? Kdyby šlo o běžné TCP/IP, tak nevidím důvod, proč by měl fungovat úsporněji, něž aplikace třetích stran.