Hlavní navigace

Názor ke článku Tak mi UPC sebralo Óčko od mmmm - Btw. to množství stažených dat (především 1080p HD...

  • 20. 3. 2009 11:04

    mmmm (neregistrovaný)

    Btw. to množství stažených dat (především 1080p HD filmy a 720p HD seriály) je v ČR zcela legální - ať žije RapidShare ;-)

    Na připojení k Internetu od UPC si opravdu nemohu stěžovat (a to jsem u UPC už mnoho a mnoho let) - skutečně rychlé, neomezené a v mé lokalitě zcela stabilní (výpadek ani nepamatuji).

    Ovšem co se týče nabídky programů kabelové televize (přes DVB-C, předpotopní analog nechci), tak to už je jiná. Ta je předražená a programy jsou hnusně komprimované (snaží se jich nacpat co nejvíc do každého multiplexu, jedinou výjimkou jsou 1080i HD programy, ty mají obraz skutečně nádherný, ale je jich jak máku).

    A co je nejhorší, jejich dekódovací CONAX karta je spárovaná jen a pouze s jejich set-top-boxy. Nemůžete tedy přijímat TV na vlastní DVB-C kartě do PC a postavit si tak vlastní kvalitní mediacentrum, což mě opravdu nesmírně štve. Stejně tak pokud máte televizi s DVB-C tunerem a CI slotem (a takové modely na trhu jsou, třeba od Sony), máte smůlu, stejně musíte používat jejich nekvalitní set-top-boxy. Už rok slibují, že začnou dodávat kromě set-top-boxů i samostatný dekódovací CI modul, ale pořád kde nic tu nic. Je to IMHO zneužití dominantního postavení na trhu (nutí tak lidi draze si pronajímat pouze jejich set-top-boxy).