Hlavní navigace

Názor ke článku Nový počítač? A jaký? od brk - [32] Dík, za názor, ale o E2180 určitě...

  • 9. 12. 2007 9:29

    brk (neregistrovaný)

    [32] Dík, za názor, ale o E2180 určitě uvažovat nabudu. Jak jsem říkal, chci, ať to žere co nejméně a má rozumný poměr výkon příkon. Kdyby se to nepovedlo s příkonem, tak alespoň ten poměr a pak bych to viděl na E6850, v případě Intelu.

    [34] [40] Paměť na tomto PC bych moc neřešil. Nechce se mi valit peníze do technologie na ústupu. DDR1 už stojí zhruba 2x tolik co DDR2 a není to žádné dlouhodobější řešení. V nějaký nárůst výkonu vlastně moc nevěřím ani z krátkodobé perspektivy. Zrovna včera si u mne Gentoo řeklo o aktualizaci Firefoxu a dalších věcí, já si řekl o aktuální SVN verzi WebKitu a na swap jsem v podstatě nesáhl. Na notebooku jsem přidával RAM jen kvůli virtualizaci, ale tu zde stejně nepoužívám kvůli nízkému výkonu CPU.

    [38] S integrovanou grafikou spíše počítám. Pokud bych šel do Intelu, uvažoval bych o něčem jako <a href="http://­support.intel­.com/products/mot­herboard/DQ35JO/in­dex.htm">Intel® Desktop Board DQ35JO</a>. Variantu s AMD jsem zatím moc neřešil.

    [41] Kdyby to mělo 35W, tak to zní víc než zajímavě. Bohužel co jsem tak letmo proletěl pár eshopů, tak u A64 X2 3800+ vidím 65W nebo status nejsou a nebudou.

    [45] Miniaturizace není tou hlavní podmínkou. O Q5020 nebo Mac mini jsem začal uvažovat hlavně kvůli nedostupnosti rozumné klasické základní desky pro mobilní C2D, takže pro barbone asi není důvod.

    [46] Čtyřjádra jsou u mne mimo hru kvůli spotřeby, >100W procesor nechci ani omylem. Grafiku bych neřešil, integrovaná mi stačí, pokud má DVI.