Hlavní navigace

Názor ke článku Zamyšlení nad podivnými praktikami M$ od Yeti - :) kdybyste se stejne dlouho pohyboval i v...

  • 14. 3. 2007 9:45

    Yeti (neregistrovaný)

    :) kdybyste se stejne dlouho pohyboval i v oboru it, mozna by vam ten nyni vychvalovany design HP byl davno povedomy. Od IBM :-)
    To co rikate je presne to, co mam na thinkpadech rad.
    Mimochodem, IBM jako jedna z mala firem ma tovarnu na vlastni displeje, klavesnice a nektere dalsi konstrukcni prvky. Nekteri ostatni vyrobci je kupuji prave od IBM. Tedy alespon to tak bylo pod kridly IBM, jak je to nyni pod Lenovem nevim, ale myslim si, ze se nic moc nezmenilo.
    Co se tyce bezpecnosti, tak vybrane modely maji maji aktivni ochranu HDD, ktera monitoruje prudky pohyb notebooku (pad) a stihne vcas zaparkovat, aby se data neposkodila. Smaozrejme je to totalne vychytane, takze se to da konfigurovat, uci se to automaticky rozeznavat pohyb, takze vam do neprakuje disk kdyz jedete treba vlakem, nebo autem a system detekuje otresy.... IBM to ma nekolik let, ostatni vyrobci to zacali implemetovat do vrcholnych rad az v poslednich cca 2 letech... Vybrane modely dale obsahuji security chip, coz je vpodstate HW podpora pro generovani klicu a sifrovani. Podle vyjadreni IBM dokaze data zabezpecena timto mechanizmem horko tezko ziskat pouze NSA....
    ...a lampicka ve viku dispeje je naprosto genialni :o-))))