Hlavní navigace

Názor ke článku Spokojenost s Ubuntu od KAATAWA - [17] Windows vám nechybějí, ale zkuste si třeba...

  • 11. 7. 2007 18:32

    KAATAWA (neregistrovaný)

    [17] Windows vám nechybějí, ale zkuste si třeba sehnat SW pro podporu project management, srovnatelný s MS Projectem. Takových věcí jsou tisíce. Dokud vystačíte s druhořadým OOo a SMTP emailem, nemusí to vadit.

    X11 s vi nesouvisí. Nokii 770 bych s těmi rozměry a hmotností už nenezýval PDA. Navicore Personal je proti TomTomu o něco horší, a je k dispozici pouze pro dvě zařízení na Linuxu (Nokia 770 a 800; těžko ho dostanu na HP iPaq s Linuxem). Je to ale první "přibližně použitelná" navigace pro cokoliv Linux-based, o které jsem kdy slyšel, a to se počítá.

    Specializovanou aplikaci pro linuxové PDA napsat můžete, jen to bude daleko drsnější, než psát pro WinCE ve visual Studiu.

    Email je ve skutečnosti problém. Moje schránka má stovky MB, samozřejmě jí do PDA nesynchronizuji celou. Ten samý mail, kalendář, úkoly a kontakty mám na serveru, na desktopu, notebooku a PDA. Desktop a notebook mají lokální cache (kde je poslední kopie všeho), PDA má subset. Synchronizace probíhá na pozadí, a je velmi rychlá. Když si přeložím schůzku na PDA, během minuty se zaktualizují ostatní stroje (a opačně). Kdybych zkoušel něco podobného rozběhat na Linuxu, strávil bych tím týdny. A zcela zbytečně.

    Pokud MPlayer (nebo cokoliv jiného) není v repository pro vaše distro (a jeho správnou verzi), máte problém. Tedy vy asi ne, a já po pár experimentech a vzteklých kopnutích do stolu také ne. Běžný uživatel ho má.