Hlavní navigace

Názor ke článku Spokojenost s Ubuntu od Dave - pouzival jsem Ubuntu kolem 6 mesicu a pred...

  • 11. 7. 2007 15:19

    Dave (neregistrovaný)

    pouzival jsem Ubuntu kolem 6 mesicu a pred tydnem jsem presel zpet na XP. Doma mam pocitac predevsim na video, muziku, internet, maily a hry. Nic jineho na nem nedelam. Vse se to odehralo na IBM T42

    1 .Video na ubuntu byl problem. Neustale jsem mel probemy s chybejicim kodekem, pripadne s nekvalitnim kodekem. Na XP jsem si stahl jeden balik kodeku a od te doby prehraju vse.

    2. Muzika. Na Ubuntu neustaly problem se zvukem. Nekvalitni vystup(basy chrcely, vysky bez prostoru) ze zvukove karty. Ovladani hlasitosti pro jednu aplikaci vetsinou ovlivnilo hlasitost pro vsechny aplikace. Na XP neni problem a po 6 mesicich jsem si opet poslechl sve MP3s v pekne kvalite.

    3. Zde neni moc rozdil, jak na Ubuntu tak v XP pouzivam Firefox.

    4. Maily to same jak bod 3.

    5. Tuto kapitolu netreba komentovat. Hry pro linux jsou, nechci rikat ze ne, ale kvalitout a mnozstvim nemohou Win platforme.

    Dalsi problem, ktery mi dost vadil, byla spatna odezva od Gnome. Na XP jsem zvykli jet s mysi za letu chytit okraj okna a treba si ho roztahnout. Na Ubuntu to proste neslo, musel jsem se s mysi zastavit, chytit okraj a pak roztahnout okno.
    Spotreba pameti. Sice mam 1.5GB takze me to moc netrapilo, ale Ubuntu bezne bralo kolem 500MB, XP si berou kolem 300MB.

    Nechci nijak utocit na Linux, v praci ho pouzivam na serverech a nemenil bych. Ale pro me pouziti na desktopu proste nevyhovuje.