Hlavní navigace

Názor ke článku Proč je taková rivalita mezi OS? od fritzek - [16] 1) Oo sice precte urcitou podskupinu dokumentu MS...

  • 19. 4. 2007 13:37

    fritzek (neregistrovaný)

    [16]
    1) Oo sice precte urcitou podskupinu dokumentu MS office, ale mnohdy se to nepovede. Co kdyz se bude jednat o dulezity dokument a ja jej zrovna neotevru? Navic muze M$ kdykoliv zmenit "standardy" jen proto, aby bylo na jeho formaty Oo nepouzitelne?

    2) Viewery jsou sice ke stazeni, ale opet pouze pro OS Windows. Je sice mozne, ze se mi je podari rozjet pres Wine, ale take se to povest nemusi. Do znacne miry to zalezi i na tom, jak bude M$ "zaskodnicit".

    3) RTF sice ma dostupnou specifikaci, ale nevim, proc by mel byt schudnejsi. Kdyz uz na neco prechazet, tak radsi na ISO normu.

    Ano. O formatech toho mnoho nevim. Vim ale, ze za to, ze si v Oo otevru vetsinu dokumentu v M$ formatech, vdecim heroickemu usili programatoru Oo, kteri reverznim inzenyrstvim rozkryvaji taje onech pochybnych formatu. M$ si svymi proprietalnimi formaty a dalsimi vychcavkami take udrzuje monopol na trhu OS. Priznam se, ze M$ Windows a M$ Office obcas pouzivam a povazuji oboje za pometne kvalitni praci. Ale vzhledem k politice M$ se snazim, pokud je to alespon trochu mozne, resit alternativnimi cestami/progra­my/OS/....