Hlavní navigace

Marps blog

  • Přechod na Debian 7.2 Wheezy

    Dlouho jsem to odkládal, pořád jsem neměl odvahu a už jsem byl tak zvyklej na Ubuntu, že se mi nechtělo měnit zaběhnuté. Ale poslední léta na Ubuntu byly docela ve znamení velkých změn, což se spolu s hektickým vývojem a svérázným přístupem fy Canonical ke komunitě Ubuntu podepsalo na tom, že jsem začal hledat spíše stabilitu a jistotu než neustálé novinky a změny.Je pravda, že si člověk zvykne, jak se říká „i na šibenici“, ale jednou je něco stabilního, lidi si zvyknou, ale vývojáři v Canonical
    21. 10. 2013 10:33 (aktualizováno)
  • LinuxDays 2013 z mého pohledu

    LinuxDays 2013 je za námi a mě nezbývá než konstatovat, že to byla parádní akce. Jak z pohledu dlouholetého linuxáka, tak z pohledu osoby zodpovědné za provoz a chod LinuxMarketu. Co by linuxák jsem si oběhl hlavně stánky s distribucemi, pozdravil se s kamarády z Ubuntu.cz, kde jsem členem a moderátorem na fóru Ubuntu.cz. Jako největší zážitek beru seznámení se s autorem populární malé distribuce Slax, Tomášem Matějíčkem, jehož práce si velice vážím a oceňuji, neboť sám Slax někdy používám.
    7. 10. 2013 12:58 (aktualizováno)
  • Elegantní téma Numix

    Dlouho jsem byl zastáncem tzv. plastických témat, ikon ap. Prostě aby to celé bylo prostorové, ostínované atd. Třeba průhledné prvky (Aero) u Windows 7 mě nadchly. Naopak se mi hnusil nový vzhled Metro u Windows 8… Ale jak plyne doba a i webová grafika se ubírá cestou jednoduché elegance a přehlednosti i já se po létech přiklonil k této jednoduché eleganci a začíná se mi to líbit čím dál víc.
    22. 9. 2013 18:19 (aktualizováno)
  • Další zboží v e-shopu

    Na přání jsem přidal další zboží do našeho i vašeho LinuxMarketu. Jde o nové typy triček – Hacker a Linus v černé a bílé barvě (viz foto dole). Dále jsme přidali alkohol s etiketami s tématikou Linuxu, nový typ pivního keramického korbele s potiskem a termohrnky a termoláhve. Letošní ročník LinuxDays 2013 se uskuteční 5. a 6. října v Praze v areálu ČVUT v Dejvicích na Fakultě Informačních Technologií…
    22. 9. 2013 17:31 (aktualizováno)
  • Nové samolepky a trička

    Vyrobili jsme nové typy samolepek na PC a notebooky! Přešli jsme na nový typ triček fy FRUIT Of The LOOM, které jsou vysoce kvalitní, včetně kvalitního laserového potisku – cena se sice o něco zvýšila oproti staršímu typu triček fy Adler a sítotisku, ale je to vyvážené kvalitou! [gallery link=„file“ columns=„4“]
    20. 9. 2013 11:26 (aktualizováno)
  • Jedeme dál a víc ;)

    LinuxMarket po krátké dovolené opět přijímá objednávky. A od září 2013 se můžete těšit na rozšíření sortimentu o: 1. Destiláty a vína s originálními etiketami s tématikou Linuxu 2. Nový typ keramického půllitru s konfigurátorem motivů 3. Termosky, termo-hrnky, termo-láhve s tučňákem 4. Doplňky pro Vaše auto – podložky pod SPZ, přívěsky, fólie, magnetické nálepky atd.
    7. 8. 2013 9:30
  • Upozornění - LinuxMarket

    Provoz o prázdninách! V době od 20.07.2013 do 11.08.2013 nebude LinuxMarket vyřizovat objednávky z důvodu dovolené. Všechny objednávky z této doby budou vyřízeny až od 12.08.2013! Děkujeme za pochopení! Tým LinuxMarketu
    1. 7. 2013 14:32
  • Trička s límečkem

    Zajistil jsem na LinuxMarketu nový typ triček – oblíbená polo trička s límečkem. Polo triko je ze 100% bavlny, s límečkem, pánský i dámský střih a má vyšší gramáž 220gm/m², zaručující pohodlný pocit při nošení. Laserový potisk na tomto triku je odolný proti praní pouze při dodržování doporučené údržby.
    6. 6. 2013 15:32 (aktualizováno)
  • Malá anketa

    Chtěl bych touto cestou zjistit, co byste si přáli na LinuxMarketu. Jaké nové zboží, dárky, témata na trička nebo služby by vás, čtenáře Rootu, zajímaly nebo potěšily. Snažím se o to, aby se k nám do e-shopu zákazníci vraceli a byli s našimi službami spokojeni. Odpovídat můžete v diskuzi pod článečkem nebo můžete přímo napsat email z obchodu ze stránky Kontaktujte nás. Každou odpověď budu brát v úvahu – jen tak zjistím, co ještě zlepšit, co zdokonalit nebo i čeho se vyvarovat.
    16. 5. 2013 4:54 (aktualizováno)
  • LinuxMarket a Slovensko

    Takže linuxáci ze Slovenska již můžou objednávat z LinuxMarketu. Slovenských zákazníků přibývá, takže jsme upravili poštovní moduly i ceny v €. Za posledních 14 dní šly třeba na Slovensko tučňáci ve střední velikosti (55cm), spousta samolepek a nějaké ty trička. Zboží do Slovenské republiky zasíláme Českou poštou a pouze po zaplacení bankovním převodem – dobírka pomocí České pošty je šíleně drahá…ostatně i poštovné na Slovensko je docela předražené, ale za tohle my nemůžeme ;)
    30. 4. 2013 6:53 (aktualizováno)