Hlavní navigace

4. Mezinárodní Firebird Konference již za tři týdny

27. 1. 2012 9:28 (aktualizováno) Pavel Císař

Tak už je to tady! V pořadí již čtvrtá Mezinárodní Firebird Konference klepe na dveře. Pokud se nezajímáte o relační databáze, nevíte, co je Borland (Firebird je Open Source následovník InterBase), případně jsou vám ukradené drby ze světa Open Source (ano, Firebird je TA databáze, kvůli které se Firefox jmenuje Firefox), pak můžete zůstat v klidu. V opačném případě se můžete radovat, protože cirkus Firebird opět zavítá do Prahy.

Oproti loňskému roku se sraz jednotlivců a organizací zainteresovaných na vývoji Firebirdu uskuteční v moderních prostorách hotelu Andel's. Jak už je dobrým zvykem, bude posvícení trvat tři dny (a tři noci), a vedle hýření a diskuzí v lobby baru a v přilehlých restauracích (v nočních hodinách) bude naplněno množstvím přednášek (přes den), probíhajících paralelně ve třech sálech. Ačkoliv lze očekávat účast nadšenců z celého světa (potvrzena účast delegátů z Evropy, Asie, Serverní i Jižní Ameriky a Afriky), nebude ani letos možné přiřknout konferenci přívlastek „celosvětová“, protože se bohužel nedostaví žádný zástupce Austrálie (vysoké ceny aerolinek a prohibitivní kurz australského dolaru opět zapracovaly proti nám).

Koho tedy můžete na konferenci zastihnout?

  • Kmenové vývojáře i další členy projektu (QA, dokumentační tým atd.) a Firebird Foundation.
  • Mimořádně aktivní členy komunity kolem Firebirdu.
  • Zástupce společností dodávajících nástroje pro Firebird.
  • Zástupce významných uživatelů Firebirdu (např. SAS Institute, Ansoft).

Protože jsem jedním z organizátorů konference, vynasnažím se v následujících dnech blognout pár zajímavostí ze zákulisí přípravy celé akce. Ze stejného důvodu (jsa organizátor a navíc ještě přednášející), nebudu nejspíš schopen blogovat přímo z průběhu akce (o to se ale určitě postarají jiní), ale rozhodně mohu přislíbit nějakou tu souhrnnou zprávu po jejím skončení a krátké rekonvalescenci.

Sdílet