Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Nokia N900 v plném provozu 1. - Telefonování..

  • 19. 2. 2010 12:42

    Felda (neregistrovaný)

    Musím říci, že o N900 silně uvažuji a rozmýšlím se jestli Android nebo Maemo (N900) a jako dlouholetého uživatele Debianu mě N900 hodně láká. Obě platformy mám vyzkoušené pomocí SDK. Hodně na telefonu čtu knížky (TXT, PDB, Plucker) a na N900 se mi FBReader moc líbí. U Androida je všelijakých čteček asi dvacet, ale žádná dotažená do konce. Měl bych k tomu několik dotazů.
    1. Dá se N900 používat bez datového tarifu? Tzn. připojovat se k netu pouze pomocí WiFi. U Androida se mi zdá, že si příliš žije vlastním životem. U mého stávajícího Trea 650 to funguje jako "taška" na data. Z PC si tam nahrnu co potřebuji a pak s tím off-line pracuji. Když jsem doma, nebo v práci, tak jsem v dosahu WiFi.
    2. Funguje budík z vypnutého stavu? Jak to funguje? To ten telefon nabootuje?
    3. Jak to má vlastně rozdělenou paměť (disky/diskové oddíly)? Kam se vlastně instalují aplikace (rootfs, /usr, /opt)? Někde jsem zahlédl, že balíčky s aplikacemi pro Maemo jdou do "/opt" a chování SDK tomu nasvědčuje. Většina aplikací pro Debian jde do "/usr" což prý může být problém, kvůli volnému prostoru u N900.
    4. Výdrž baterie a dobíjení. Mohl by být nějaký z následujících článků věnovaný tomuto tématu.
    5. Synchronizace s Linuxem. Předpokládám, že funguje Mass-Storage a popřípadě po instalaci ssh serveru i tento přístup. Funguje také SyncML pro kontakty a kalendář?
    6. Když už jsem nakousl to ssh spojení. Je tam nastavený nějaký firewall (iptables)?
    7. Je k dispozici nějaká free off-line navigace/mapa.