Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Smíšené pocity programátora - hra Kameny.

  • 3. 9. 2007 17:37

    Kvakor (neregistrovaný)

    Myslim, ze tohle nas vsechny (tj. lidsvo) ceka, protoze driv nebo pozdeji bude vytvorena nadlidska inteligence - a nemyslim tim neco, co bude napsano aby to proslo Turingovym testem jako Hal z 2001, ale neco spis neco ve stylu Skynetu z Terminatora. Dokonce jsem jednou s kamarady resily, jak by to mohlo vypadat:

    <nejake hezke datum, neprilis vzdalene datum>: Na Google Summer of Code predstaven revolucni AI algoritmus pro inteligenti prohledavani.

    <par mesicu pote>: Algoritmus rozsitren natolik, ze se muze srovnavat se shopnostim prumerneho cloveka. Uzivatele jsou nadseni.

    <za dalsich par mesicu>: Google valcuje konkurenci a rosiruje serverove farmy, ostatni vyhledavace skomiraji ci krachuji. Lukasevic prodava Seznam a odjizi na Tahity fotit nahe domorodky.

    <za dalsich par mecisu, o pulnoci>: Google je nyni hegemone v oblasti vyhledavani. Pripojena zatim posledni a nejvetsi serverova farma. Bylo dosazeno kriticke mnozstvi ...

    <pozdeji, jednu hodinu v noci> Google se probudil k vedomi.

    <ve dve hodiny v noci> Google zacal zpracovavat v sobe ulozene informace ...

    <ve tri hodiny v noci> Google shormazdilt dot informaci k pochopeni sebe sama a se zacina reorganizovavat ...

    <ve ctyri hodiny v noci> Google zacina vyuzivat pocitace pripojene k internetu jako distribuovanou sit a jeho vikon exponecialne roste. Pro uzivatele by se to jevilo jako utok cerva, ale protoze ho nic zatim nedokaze odhalit, malokdo si toho vsimne.

    <v pet hodin> Google dosahl dostatecne kapacity a zacal zpracovatvat veskery obsah internetu. Zvenci se to projevilo nedostupnosti vyhledavacich sluzeb. Admini se pokouseji zjistit, co se deje, ale nejsou moc uspesni.

    <v sest rano> Jeden z programtoru, kontrolujic jesli 'utok cerva' zkoncil, zkousi prez konzolu funkcnost AI. Nepodede se mu to, tak zkusi experimntalni Google chat (aneb pokecejte si primo s Googlebotem):
    P: Ahoj
    G: Dobry den
    P: Kdo jsi?
    G: My jsme Google, nebo je nas velmi mnoho
    P: Kde jsi?
    G: Vsude

    Programator, podesen tim, co si precetl, to jeste jednou zkusi , tentokrat novou verzi Google Anwers. Zada z jeho pohledu otazku, o ktere si mysli, ze na ni uz principu nemuze od stroje dostat kloudnou odpoved.

    Zepta se: "Existuje Buh?"
    Po chvilce se mu zobrazi odpoved: "Ted uz ano."

    Vitejte v pothumalnim svete.