Hlavní navigace

O Honzíkovi a Mařence... aneb příběh ze současnosti (neplést s pohádkou Karla Zemana)

13. 11. 2017 15:08 (aktualizováno) Pavel Chalupa

Byl jednou jeden král sv. Pavel I. a měl za ženu Mařenku. Měli spolu dvě děti starší sv. Kateřinu křtěnou Katku a mladší Lindu.

Jednou Mařenka vyhledala Honzíka prostřednictvím Honzíkovy sestry, která pracovala v nemocnici. Vzpomínali spolu na dětství a vůbec jim nevadilo, že královna čeká druhorozenou dceru Lindu. Stále to spolu Honzík s Mařenkou táhli i po narození Lindy a Katka začala být vyspělá. A tehdy ještě malá Katka požádala o „pomoc“ Honzíka. Honzík věděl, že to nesmí udělat, že je Katka malá holčička a navíc dcera Mařenky. Inu stalo se. Král Pavel I. Honzíka odsoudil do žaláře a Mařenku vyhnal z hradu i s nevlastní dcerou Pavlínou.

A tehdy se to stalo. Začal se do toho montovat stát.

Začalo vyšetřování a jestli neskončilo, vyšetřuje se dodnes. Honzík je na svobodě a nedoporučuje se mu vycestovat za prací do zahraničí a Mařenka dostala rok natvrdo s tříletým podmíněným odkladem za to, že neochránila sv. Kateřinu, svoji dceru. Takže oba na svobodě i když Honzíkovi hrozí 10 let státního vězení (teplo, jídlo, televize, posilovna, možnost pracovat, možnost studovat). Stát, prostřednictvím okresního přeboru soudu, potrestal oběť zločinu sv. Kateřinu třemi roky dětského kriminálu, kde je vytrvale psychicky týrána vrchní vychovatelkou i ostatním personálem. Jako výchovný trest jí byl zabaven mobil, aby nemohla komunikovat se svým otcem sv. Pavlem I. a nemohla si zavolat o pomoc.

Král sv. Pavel I. se dál trpělivě staral o malou Lindu, kterou Mařenka opustila, ale nemohl se smířit se státním trestem (dětský domov) pro Katku a zapojil do boje o dceru média a znovu okresní soud.

Další informace a postoje úřadů a zúčastněných osob na kregion.cz/nazory jako seriál na pokračování (bude vycházet postupně).

Sdílet