Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Ministerstvo MŠMT v zajetí Microsoftu.

  • 11. 2. 2007 14:53

    Marv (neregistrovaný)

    [4] Ve spoustě věcí máte pravdu, ono hodně přispěvatelů v diskuzích nemá žádné zkušenosti s velkými firmami/institucemi se velkými sítěmi. Nicméně v některých věcech bych Vám odporoval:
    - Podpora: Podpora ze strany MS (pokud nejste nějaký klíčový zákazník) je vesměs k ničemu a proto většina správců co znám stejně problémy raději řeší hledáním na Internetu a v konferencích.
    - Centralizovaná správe právě v tech největších sítích mnohdy překvapivě chybí (snad proto že jsou už moc velké?)
    - Cena přechodu je vždy otázkou kdo a za jakých podmínek to řeší. Bohužel u velkých zakázek "vítězí" ve výběrových řízeních vždy velké firmy s přemrštěnými cenami (a je jedno jestli jde o Win nebo Lin). Neříkám, že to mají řešit nějaké garážové firmy ale nepříklad, když vidím některé věci co dělá např. Autocont, tak se mi chce plakat.

    [11] To je problém pouze menších věcí ve stylu one-man-show

    [14] Potpora MS Office formatu v jiných aplikacích je jeden z velkých problémů MS Office. Neexistuje toti žádná officiální dostupná dokumentace, takže se to řeší pomocí knihoven, které jsou součástí balíku Office. Tzn. pokud MS Office nemáte, nic nevyexportujete. Zrovna nedávno jsem to u jednoho zákazníka řešil. Potřebuje exportovat data z účetnictví a podpora je jen výše zmíněná. Dotyčný zákazník MS Office nechce a kvůli jednomu exportu si je má jako za X tisíc koupit!