Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Linux mi doma šetří peníze..., ale co firma?.

  • 13. 12. 2013 20:49

    Ivorne (neregistrovaný)

    Měl by jste zapracovat na svojí dovednosti psát věcně a odpustit si to množství evidentně chybných tvrzení. Takhle se o tom nedá diskutovat. Prostě jste napsal jakousi neucelenou myšlenku, ze které se pomalu nedá nic vyvodit. Nastíním povahu četných logických chyb:

    "pro firmu jsou v celkových nákladech většinou levnější Windows": Přísně formální interpretace tohoto tvrzení: "Pro více než polovinu firem na světě je levnější používat Windows než Linux". Jenže vy asi myslíte firmy, které používají počítače. Ale asi zase nemyslíte firmy, kde pracují jen programátoři a počítačoví 'experti'. Samozřejmě do toho nepočítáte firmy, které používají silně platformově závislé softwarové systémy na míru. I když některé takové asi jo (zvláště ty, co jsou platformově závislé na Windows).

    Nakonec tím vlastně nemyslíte ani všechny firmy na světě, ale prostě berete ten typ firmy, který vám připadá jako průměrná česká firma. Bohužel každý si pod tímto pojmem představí něco trochu jiného, což také dost omezuje možnost nějaké věcné diskuse.

    Díky.